Το ΤΕΠΑΚ αρωγός στην επιχειρηματικότητα – Συμμετοχή στο διεθνές πρόγραμμα Climate-KIC Journey!


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συμμετάσχει στο Climate-KIC Journey, το μεγαλύτερο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (summer school) κλιματικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον κόσμο.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να φέρει μαζί του καλύτερους φοιτητές και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο και να τους παρέχει τα εφόδια, έμπνευση και κατάλληλη υποστήριξη για να αναπτύξουν καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Climate-KIC Journey θα διεξαχθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2017 και θα εκπαιδεύσει δωρεάν 300 φοιτητές και νέους επαγγελματίες σε 8 εκδόσεις (3 ή 5 εβδομάδων) σε 19 ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει την ευκαιρία να εκπαιδευθεί σε 2 ή 3 ευρωπαϊκές πόλεις (στη βάση συμμετοχής σε Journey 3 ή 5 εβδομάδων) και να αναπτύξει βαθύτερη κατανόηση της επιχειρηματικότητας και των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής καθώς και την ικανότητα να εργαστεί σε διεθνείς και πολυ-θεματικές ομάδες για τη δημιουργία θετικών λύσεων.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης Climate-KIC Κύπρου Δρ. Στέλιος Γιατρός «η επιλογή της Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή του πρώτου σκέλους της έκδοσης 3-Εβδομάδων, από τον πρώτο κιόλας χρόνο συμμετοχής μας στο δίκτυο του Climate-KIC, είναι πολύ τιμητική για το Πανεπιστήμιο και την Ανώτατη Εκπαίδευση μας γενικότερα, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Κύπρο 35 επιλεγμένους φοιτητές και νέους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο και να υποστηρίξουμε την εκπαίδευση τους, τονίζοντας τις ιδιαίτερες κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σημειώνεται ότι η επιλογή της Κύπρου ως ένας από τους προορισμούς του Journey, δίνει την ευκαιρία σε Κύπριους φοιτητές και επαγγελματίες να διεκδικήσουν θέσεις στις υπόλοιπες εκδόσεις του προγράμματος. Η πρόσκληση αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα www.journey.climate-kic.org

Το Climate-KIC είναι μια από τις 5 Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το Ευρωπαϊκό Όργανο υπεύθυνο για τη δημιουργία βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης που παράλληλα ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας (www.climate-kic.org) (http://eit.europa.eu).

Από τον Οκτώβριο 2016 η Κύπρος εντάχθηκε στο δίκτυο με αναδόχους το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το πρώτο κυπριακό επιταχυντή πράσινων επιχειρηματικών ιδεών Chrysalis LEAP (www.chrysalisleap.com) και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών (www.cea.org.cy).

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Το ΤΕΠΑΚ αρωγός στην επιχειρηματικότητα – Συμμετοχή στο διεθνές πρόγραμμα Climate-KIC Journey!

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format