10 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε μέρα


Πάντα μας εμπνέουν οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τους συγκεκριμένους ανθρώπους να ξεχωρίζουν από το πλήθος;

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με συμβουλές και κόλπα από προέδρους ως και διευθύνοντες συμβούλους που αποκάλυψαν τα μυστικά της επιτυχίας τους.

#1 Ξυπνούν νωρίς

Όσο απωθητικό κι αν ακούγεται, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Apple, των Starbucks και της Ντίσνεϋ, είναι μεταξύ εκείνων που ξυπνούν τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο εγκέφαλός μας είναι δραστήριος το πρωί και αυτό δίνει ένα βασικό προβάδισμα.

#2 Βάζουν προτεραιότητες

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν τα πιο σημαντικά στην λίστα με όσα πρέπει να κάνουν, και τα ολοκληρώνουν πρώτα. Αυτά γίνονται πριν να ελέγξουν τα e-mail, το κινητό τηλέφωνο και τα φωνητικά μηνύματα. Θα είστε στα καλύτερά σας το πρωί. Επιπλέον, θα αποτρέψετε τις σημαντικές και μεγάλες εργασίες από το να σας επιβαρύνουν για το υπόλοιπο της ημέρας.

#3 Ασκούνται

Από τους ηθοποιούς ως τους μεγιστάνες επιχειρηματίες, μια κοινή πρακτική μεταξύ τους είναι η άσκηση. Ίσως προτιμάτε το τρέξιμο, τη γιόγκα, τη ζούμπα ή κάτι άλλο. Πρέπει να είναι κάτι που θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους και ενεργούς.

#4 Θέτουν συγκεκριμένους στόχους

Το «Θέλω να είμαι σε φόρμα» ή «θέλω προαγωγή», δεν είναι αρκετό. Οι στόχοι θα πρέπει να χωρίζονται σε μικρότερους και να είναι εφικτοί με μικρά βήματα. Για παράδειγμα, κάντε εγγραφή στο γυμναστήριο και μείνετε παραπάνω στην δουλειά σας.

#5 Διαβάζουν

Ο Μπιλ Γκέιτς και η Έμμα Γουάτσον είναι μεταξύ των επιτυχημένων βιβλιοφάγων. Διαβάζουν από άρθρα, βιβλία, ποιήματα και οτιδήποτε άλλο για να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Σύμφωνα με τα σοφά λόγια του Τύριον Λάννιστερ: «Ένα μυαλό χρειάζεται βιβλία όπως ένα σπαθί χρειάζεται μια ακονόπετρα».

#6 Διατηρούν την ισορροπία

Ακόμη και οι άνθρωποι με τις πιο υψηλόβαθμες θέσεις στον κόσμο, μιλούν για τη σημασία του να έχει κανείς το χρόνο να χαλαρώνει και να είναι με τους αγαπημένους του. Βεβαιωθείτε πως αφήνετε χρόνο για τον εαυτό σας μακριά από τις σκοτούρες της εργασίας.

#7 Προετοιμάζονται

Από το να επιλέξουν αυτό που θα φορέσουν, το να ετοιμάσουν την τσάντα ως και το βραδινό τους φαγητό, οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πως πρέπει να είναι έτοιμοι το πρωί. Έτσι, εξοικονομούν χρόνο και αποφεύγουν τα λάθη της τελευταίας στιγμής.

#8 Ζητούν βοήθεια

Κανείς δεν πετυχαίνει τα πάντα μόνος του. Η καλύτερη πηγή σοφίας και γνώσης είναι οι άνθρωποι γύρω σας. Δικτυωθείτε και μάθετε από αυτούς. Μπορεί να σας βοηθήσουν με τρόπους που δεν φανταζόσασταν και έτσι, το ταξίδι προς την κορυφή θα είναι λιγότερο μοναχικό.

#9 Επιμένουν

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ απορρίφθηκε από 13 εκδότες. Ο Μάικλ Τζόρνταν απορρίφθηκε από την ομάδα μπάσκετ στο γυμνάσιο και ο Ουόλτ Ντίσνεϋ απολύθηκε από την εφημερίδα που εργαζόταν λόγω «έλλειψης φαντασίας». Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι επέμειναν στα όνειρά τους ακόμη κι όταν είχαν τις πιθανότητες εναντίων τους. Σκεφτείτε πόσο πετυχημένοι είναι τώρα.

#10 Αναλαμβάνουν δράση

Από τους διευθύνοντες συμβούλους ως τους καλύτερους συγγραφείς, αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς επιτυχημένοι διότι ανέλαβαν δράση ακολουθώντας τα όνειρά τους. Αν έχετε μια ιδέα που πιστεύετε πως θα σας οδηγήσει στην επιτυχία, κάντε μικρά βήματα για να υλοποιήσετε τους στόχους σας. Ποτέ δεν ξέρετε που μπορεί να φτάσετε!

Πηγή: tilestwra.com

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

10 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε μέρα

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format