Ονομασίες Αρχαίων Κυπριακών Βασιλείων θα φέρουν οι φοιτητικές εστίες του Πανεπ. Κύπρου


Τα 12 κτήρια των Φοιτητικών Εστιών θα ονομαστούν ως, Λήδρα, Ιδάλιον, Χύτροι, Σαλαμίνα, Κίτιον, Λάπηθος, Ταμασσός, Αμαθούς, Κούριον, Πάφος, Μάριον και Σόλοι.

Τις ονομασίες των 12 αρχαίων Βασιλείων της αρχαίας Κύπρου θα φέρουν τα 12 κτήρια των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σημειώνεται ότι επιπρόσθετα του ονόματος του κυπριακού βασιλείου, κάθε κτήριο θα φέρει και το όνομα του εκάστοτε δωρητή που θα χρηματοδοτήσει έργο και δράσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ονομασία των Φοιτητικών Εστιών επιλέγηκε ύστερα από εσωτερικό διαγωνισμό που διεξήχθη για την επιλογή ονόματος, με μεγάλη συμμετοχή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στο πλαίσιο του εσωτερικού διαγωνισμού για την επιλογή ονόματος των Φοιτητικών Εστιών υποβλήθηκαν συνολικά 59 πιθανές ονομασίες από φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.

Η πρόταση που τελικά επελέγη για την ονομασία των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Πρυτανικό Συμβούλιο είναι οι ονομασίες των 12 αρχαίων κυπριακών βασιλείων, η οποία υποβλήθηκε από τον διδακτορικό φοιτητή στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Στην αρχαία Κύπρο αναφέρονται 12 συνολικά βασίλεια, το καθένα με αστικό και διοικητικό του κέντρο μια ομώνυμη πόλη. Τα 12 βασίλεια δεν συνυπήρξαν κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας και ο αριθμός τους κυμαίνεται κατά χρονολογική περίοδο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια ακόμη επωνυμία που δίδεται σε κτηριακές εγκαταστάσεις του Oργανισμού με την ενεργό συμμετοχή μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Η πρόταση προήλθε από φοιτητή πράγμα που καταδεικνύει ότι οι φοιτητές μας δεν ξεχνούν την ιστορία, και τις ρίζες τους», τόνισε.

paideia-news.com

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ονομασίες Αρχαίων Κυπριακών Βασιλείων θα φέρουν οι φοιτητικές εστίες του Πανεπ. Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format