Το νέο είδος βιογραφικού, με εικόνα και ήχο που θα αντικαταστήσει το κλασικό CV


Ο ψηφιακός κόσμος σιγά σιγά επεκτείνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής μας. Μια νέα εφαρμογή είναι η αντικατάσταση του παραδοσιακού, έντυπου βιογραφικού με το «ψηφιακό χαρτοφυλάκιο».

Το DPP (Digital Portfolio Portal) αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα στη διεύθυνση www.edipus.me, που απευθύνεται σε φοιτητές, εργοδότες, συμβούλους σταδιοδρομίας, πανεπιστημιακές υπηρεσίες διασύνδεσης φοιτητών και οποιονδήποτε σχετικό με την προσφορά και ζήτηση εργασίας από εφτά ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή, που είναι η πρώτη στην Ευρώπη, συντονιστής είναι το πρόγραμμα Εράσμους και εφτά συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Ο κάθε φοιτητής καλείται να δημιουργήσει το δικό του πορτφόλιο με βίντεο, ήχο, συνημμένα αρχεία, δικούς του φακέλους, γενικότερα ό,τι θεωρεί πως εκφράζει καλύτερα την προσωπικότητα, την εμπειρία, τις δεξιότητές, ώστε να παρουσιάσει πιο ολοκληρωμένα τον εαυτό του.

Μια σημαντική παράμετρος του προγράμματος, είναι, ότι απευθύνεται εξίσου και στους πρόσφυγες που ζουν στους καταυλισμούς της Ελλάδας, αναφέρει η κ. Κοντογουλίδου, για να ενσωματωθούν τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή κοινωνία, μια πρωτοβουλία από το ΠΑ.ΠΕΙ. και την Οργάνωση “Γη”.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τις πιθανότητες της απασχολησημότητας των φοιτητών και των νέων, που αναζητούν εργασία σε χώρες τις Ευρώπης, μέσω ενός δημιουργικού τρόπου έκφρασης, ενισχύοντας τα επαγγελματικά τους προφίλ και βελτιώνοντας τα διαθέσιμα εργαλεία.

Παράλληλα, φιλοδοξεί στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων των ψηφιακών χαρτοφυλάκιων με μια έξυπνη μηχανή αναζήτησης, έτσι ώστε να δεσμεύει στη διαδικασία τους εργοδότες να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο, για την επιλογή των υπαλλήλων τους, επισημαίνει η κ. Κοντογουλίδου.
Στο τέλος, η διαδικασία θα είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική για όλους τους εμπλεκόμενους, εκτιμά.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει πιλοτικά ως το Νοέμβριο, και απώτερος σκοπός, είναι η υιοθέτηση του προτεινόμενου εργαλείου σε όλη την Ευρώπη, ώστε «όλοι να μιλούν την ίδια γλώσσα», λέει η κ. Κοντογουλίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Το νέο είδος βιογραφικού, με εικόνα και ήχο που θα αντικαταστήσει το κλασικό CV

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format