Αν ψάχνετε σπίτι για σπουδές στο εξωτερικό προσοχή από τους επιτήδειους- Έτσι σας εξαπατούν!


Βρήκαν νέο τρόπο να εξαπατούν το κοινό – Ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνουν να σας αποσπούν χρήματα – Καταγγελίες ενώπιων της Αστυνομίας

Νέο τρόπο για να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες που ψάχνουν μέσω διαδικτύου σπίτι για τα παιδιά τους που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές, βρήκαν οι επιτήδειοι, όπως πληροφορείται η Cyprus Times.

Κατάφεραν να δημιουργήσουν ψεύτικες σελίδες στο διαδίκτυο, μέσω των οποίων διαθέτουν δήθεν οικίες και διαμερίσματα προς ενοικίαση σε διάφορες ευρωπαϊκές -κυρίως- πόλεις, ζητούν προκαταβολή και μέσω λογαριασμών που ανοίχτηκαν σε κυπριακές τράπεζες αποσπούν διάφορα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στις 25 Ιουλίου και διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, πολίτης εξαπατήθηκε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Με βάση τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο παραπονούμενος είχε μπει σε σελίδα στο διαδίκτυο που έφερε την ονομασία Airbnb, κατά τα πρότυπα της πραγματικής, για να βρει σπίτι για το παιδί του σε πόλη της Γερμανίας, όπου θα μεταβεί για σπουδές. Για να κλείσει συγκεκριμένο σπίτι για το οποίο είχε δει και αρκετές φωτογραφίες στη συγκεκριμένη σελίδα, του ζητήθηκε να καταθέσει έμβασμα σε συγκεκριμένο λογαριασμό που ανοίχτηκε σε κυπριακή τράπεζα το ποσόν των 1422 ευρώ, όπως και έπραξε, στις 18 του περασμένου μήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεκριμένη γυναίκα την οποία ψάχνουν οι αρχές, την ίδια μέρα μετέβη και έκανε ανάληψη του συγκεκριμένου ποσού.

Η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 33χρονης που σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην τράπεζα είναι Ιταλίδα, ωστόσο διερευνάται το ενδεχόμενο αυτή να έδωσε πλαστά έγγραφα για το άνοιγμα του λογαριασμού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση όπως και άλλες παρόμοιας φύσεως σε Λευκωσία και Λάρνακα διερευνώνται από την αστυνομία.

πηγή:cyprustimes.com

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Αν ψάχνετε σπίτι για σπουδές στο εξωτερικό προσοχή από τους επιτήδειους- Έτσι σας εξαπατούν!

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format