Εκδήλωση υποδοχής των φοιτητών Χημικής Μηχανικής στο ΤΕΠΑΚ

Στις 5 Οκτωβρίου 2017 το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργάνωσε εκδήλωση καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών Χημικής Μηχανικής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα Χημικής Μηχανικής που προσφέρεται στην Κύπρο και ξεκίνησε κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18, μετά από πιστοποίηση και έγκριση της λειτουργίας του από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Εκτός από τους πρωτοετείς φοιτήτριες/φοιτητές, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακαδημαϊκοί του Τμήματος.

Μετά τον χαιρετισμό εκ μέρους του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, μίλησαν στους φοιτητές ο κ. Γιάννης Κακουλλής, Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Λεμεσού του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), και ο κ. Γιάννης Φεσάς, Δρ. Χημικός Μηχανικός. Οι ομιλητές περιέγραψαν το πολυδιάστατο αντικείμενο του κλάδου της Χημικής Μηχανικής και αναφέρθηκαν στις προοπτικές που διανοίγονται για το επάγγελμα του Χημικού Μηχανικού στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οι συναντήσεις των φοιτητών με επιστήμονες Χημικούς Μηχανικούς και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.