Διευθυντής δε δέχεται στο σχολείο 18χρονο με ειδικές ανάγκες

Μία καταγγελία που δεν τιμάει καθόλου την κυπριακή κοινωνία έφθασε στα χέρια του υποψήφιου για τις Προεδρικές εκλογές και Προέδρου της Συμμαχίας, Γιώργου Λιλλήκα.

Πρωταγωνιστές της ντροπιαστικής ιστορίας είναι ένας διευθυντής σχολείου το οποίο διαθέτει μονάδα ειδικής αγωγής και ένας 18χρονος με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Λιλλήκας ο 18χρονος αντιμετώπιζε κάποια συγκεκριμένα προβλήματα στο σχολείο που φοιτούσε και έτσι με τη συγκατάθεση και του σχολείου, μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο.

Δυστυχώς όμως βρήκε τις πόρτες κλειστές καθώς ο διευθυντής του άλλου σχολείου αρνείται να το αποδεχτεί μέσα στο σχολείο με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να αποδέχεται παιδία που έρχονται από το άλλο σχολείο.

Η οικογένεια του 18χρονου, όπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, αδυνατεί να βοηθήσει το παιδί διότι οι γονείς είναι εργαζόμενοι. Ο ίδιος προτίθεται να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Παιδείας σήμερα ώστε να αποκατασταθεί το παιδί στο σχολείο αλλά και γιατί όπως αναφέρει θα πρέπει να υπάρξουν και πειθαρχικές επιπτώσεις σε εκείνους που ευθύνονται και άφησαν το παιδί για ενάμιση μήνα εκτός σχολείου.

cyprustimes.com