Ποιες είναι οι πιο οικονομικές πόλεις στην Ευρώπη για Erasmus;

Έχεις τρελαθεί γιατι δεν μπορείς να αποφασίσεις και είναι λογικό! Οι επιλογές είναι αμέτρητες! Γι’ αυτό το λόγο σου συγκεντρώσαμε τα 5 ομορφότερα και πιο πρακτικά μέρη να πας! Bon voyage!

1. Λισαβόνα

Θέλεις να κάνεις erasmus αλλα να μην καταλήξεις ζητιάνος στον δρόμο λόγω του κόστους; Αυτό το μέρος φτιάχτηκε για σένα! Αποτελεί top φοιτητικό προορισμό όχι για την αχαλίνωτη νυχτερινή ζωή και ξέφρενη διασκέδαση που προσφέρει αλλά για το ασύγκριτα χαμηλό κόστος ζωής και διαμονής που θα σε κάνει να μην πιστέυεις οτι είναι αλήθεια!

Οι τιμές στα σπίτια ξεκινάνε απο 200- 250 ενώ τα μηνιαία σου έξοδα βγαίνουν γύρω στα 70 ευρώ! Απίστευτο;;; Θέλεις βόλτα; Βγαίνεις για καφέ ή μπύρα με μόλις 2 ευρώ το καθένα! Απόλαυσε εκεί το erasmus σου χωρίς να είσαι σε συνεχές άγχος για τα οικονομικά σου!

Image result for Lisboa wallpapers

2. Montpellier

Αναμείξτε ένα μέρος ηλιόλουστες μεσογειακές ακτές, ένα μέρος ατόφιας μεσαιωνικής και ιατρικής ιστορίας, προσθέστε στο μείγμα ένα ποτήρι κρασί από τους αμπελώνες του Languedoc, νεανικό παλμό και voila! Kαλώς ήρθατε στο Montpellier!

Αποτελεί ενα σαγηνευτικότατο μέρος να πάς να μείνεις και είναι σίγουρα κάτι που θα σου μείνει για την υπόλοιπη ζωή σου!

Συμφέρει γιατι είναι απο τις πιο οικονομικές πόλεις της Γαλλίας με τα μηνιαία σου έξοδα να ξεκινάνε απο 430 ευρώ για ενοίκιο και το 65 ευρώ τον μήνα για Internet και λογαριασμούς μαζί! Αξίζει και με το παραπάνω!

Related image

3. Toulouse

Η Toulouse είναι πέμπτη πόλη της Γαλλίας με τον μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό. Είναι μια πόλη φοιτητική, γεμάτη ζωή όπου μπορείς να βρεις τα πάντα μαζεμένα στο Capitole, το κέντρο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για σπουδές και προσφέρει στους φοιτητές εκτός από οργανωμένα πανεπιστήμια ,πολλά πολιτισμικά δρώμενα! Συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής είναι μόνο μια μικρή γεύση! Όσον αφορά το κόστος ζωης, τα ενοίκια, για γκαρσονιέρα πάντα, ξεκινάνε απο 450 με 500 ευρώ και τα μηνιαία έξοδα ίναι γύρω στα 90 ευρώ τον μήνα μαζί με internet.

4. Γρανάδα

Η Γρανάδα είναι είναι μικρή, γραφική και δεν είναι τόσο αχανής όσο άλλες ισπανικές πόλεις φοιτητικού ενδιαφέροντος.

Αυτό κατα συνέπεια την καθιστά ως την πιο ιδανική πόλη της Ισπανίας για να κάνει κανείς το erasmus του. Οι λόγοι είναι πάρα πολύ απλοί.

Τα μηνιαία σου έξοδα μαζί με internet κυμαίνοναι στα 90 ευρώ ενώ μπορείς να βρείς σπίτι ξεκινώντας απο 290 με 300 ευρώ! Και το καλύτερο απο όλα; Δεν χρειάζεται να περιορίζεσαι στο σπίτι σου γιατί μπορείς να πιείς καφέ με μόλις 1.70, μπύρα σε μαγαζί με 3.50 και κοκτείλ απο 5.50! Δεν θέλει και πολλή σκέψη!

Image result for granada pinterest

5. Βαρκελώνη

Λόγω του οτι οι εστίες είναι δυσέυρετες, είναι και ακριβές οπότε δεν συμφέρουν ιδιαίτερα. Αυτό εφάπτει επίσης και στο θέμα του ενοικίου.

Γενικά πρόκειται για μία πόλη που απευθύνεται σε άτομα που διαθέτουν λίγο υψηλότερο budget με το μηνιαίο κόστος ζωής να κυμαίνεται γύρω στα 290 ευρώ (λογαριασμοί και Internet) και το ενοίκιο για μια γκαρσονιέρα να βαδίζει στα 300 ευρώ περίπου. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή και πάλι, αλλα αν δεν διαθέτεις μια σχετική «άνεση» καλό θα ήταν να δείς τι άλλες επιλογές έχεις.

Related image

neolaia.gr