Cheesecake σοκολάτας με 3 μόνο υλικά

Για το cheesecake θα χρειαστείτε:

-150 γρ. ‏τυρί κρέμα
-150 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα
-4 ‏αβγά (χωρισμένοι κρόκοι και ασπράδια)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C (140°C για φούρνο με λειτουργία αέρα). Βουτυρώνετε και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 20 εκ.
Τοποθετείτε το τυρί κρέμα και τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από κατσαρολάκι που βράζει (μπεν μαρί).
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μείγμα. Τέλος προσθέτετε τους κρόκους ,τους χτυπάτε μαζί με το μείγμα κι αφήστε τα στην άκρη.
Στο μεταξύ χτυπάτε τα αυγά μέχρι να γίνουν μαρέγκα ( δηλαδή να σχηματίζουν απαλές κορυφές).
Ενσωματώνετε απαλά και σε δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα με τη σοκολάτα.
Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει.
Τοποθετείστε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Τοποθετείστε νερό στο μεγαλύτερο ταψί γεμίζοντας το μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήστε για 30 λεπτά. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε μέσα το cheesecake για άλλα 15 λεπτά χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο. Αφού αποσύρετε τον φούρνο βάλτε το γλυκό στο φούρνο και αφήστε το εκεί για όλη τη νύχτα.
Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την φόρμα ώστε να ξεφορμαριστεί το cheesecake. Γυρίστε ανάποδα τη φόρμα σε μια πιατέλα και ξεφορμάρετε.
Σερβίρετε με σαντιγί και φρέσκα μύρτιλλα.

foodmaniacs.gr