Μία πρωτότυπη ιδέα… Φοιτητές του ΠΚ «μοιράζονται» τα οχήματά τους

Είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και δεν έχεις μεταφορικό μέσο για τη μεταφορά σου στο πανεπιστήμιο; Από την άλλη είσαι φοιτητής του εν λόγω πανεπιστημιακού ιδρύματος και θα μπορούσες να «μοιραστείς» το όχημα σου με κάποιον συμφοιτητή σου με… κάποιο αντάλλαγμα που θα συμφωνήσετε; Η νέα πλατφόρμα Carpool sharing UCY σου δίνει τις λύσεις!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των φοιτητών που δεν οδηγούν είναι η καθημερινή μεταφορά τους στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ειδικότερα εάν δεν υπάρχει μέσο συγκοινωνίας στην περιοχή που διαμένουν ή εάν οι ώρες μαθημάτων τους δε συνάδουν με το δρομολόγιο του μέσου. Για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου το πρόβλημα λύθηκε μέσω του νέου website Carpool sharing UCY!

Τι είναι η πλατφόρμα Carpool sharing UCY

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου που στηρίχθηκε από ομάδα φοιτητών του και που στόχο έχει την «αναβάθμιση του τρόπου σκέψης των Κύπριων (και όχι μόνο) φοιτητών ώστε να δημιουργήσουν ένα πιο ΠΡΑΣΙΝΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας οι φοιτητές δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα και κατατάσσουν τους εαυτούς στην κατηγορία «επιβάτης» ή «οδηγός» προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου ή και τα δύο.

Αν θες να είσαι επιβάτης θα εισάγεις στοιχεία τοποθεσίας που θες να σε παίρνει το πρωί κάποιος συμφοιτητής/συμφοιτήτρια/προσωπικό του Πανεπιστημίου και τι ώρες χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο. Το σύστημα θα σε κάνει από μόνο του match με το αυτοκίνητο που περνάει καθημερινώς από κοντά σου!

Εσύ θα “μοιραστείς” το αυτοκίνητό σου;

Αν πάλι είσαι οδηγός αυτοκινήτου που έρχεται στο Πανεπιστήμιο, θα περάσεις εύκολα και γρήγορα τη διαδρομή που ακολουθείς και τι θες από αυτόν που θα μεταφέρεις (μοιράζεσαι τα έξοδα βενζίνης, να σου αγοράζει ένα καφέ κάθε πρωί ή οποιαδήποτε άλλη «απαίτηση» σου) και θα εμφανίζεσαι σε όσους βρίσκονται στην διαδρομή σου και θέλουν μεταφορικό.

Είσαι ασφαλής;

Εύλογα ωστόσο δημιουργείται η απορία εάν θα είσαι ασφαλής. Οι δημιουργοί και υποστηρικτές της πλατφόρμας αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να απασχολεί τους ενδιαφερόμενους καθώς «πρόσβαση στο σύστημα αυτό έχουν ΜΟΝΟ μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (ucy.ac.cy) και μπορείς να επιλέξεις το φύλο που προτιμάς (άντρας/γυναίκα)».

Μάλιστα θα έχεις και τη δυνατότητα να βαθμολογήσεις αλλά και να σε βαθμολογήσουν!

Τώρα τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις μέρος αυτού του προγράμματος; Είναι πολύ απλό. Επισκέψου την ιστοσελίδα https://www.carpoolworld.com/join.html και «πάτα» στην επιλογή “Join us…”, συμπλήρωσε τα στοιχεία που σου ζητάει!  Σε περίπτωση που σου έχουν δημιουργηθεί απορίες, στείλε μήνυμα στους δημιουργούς αυτής της πρωτοπόρας για την Κύπρο ιδέας και είναι έτοιμοι να στις απαντήσουν.