Θρίαμβος για το σωματείο Limassol Spartans στο 2o Διηπειρωτικό Φεστιβάλ Ντράγκον Μπόουτ

Το Σωματείο Limassol Spartans, μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ντράκον Μπόουτ, έλαβε μέρος στο Δεύτερο Διηπειρωτικό Φεστιβάλ Ντράγκον Μπόουτ, που πραγματοποιήθηκε στις στην Τορεβιέχα της Ισπανίας στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ντράκον Μπόουτ η συμμετοχή της κυπριακής ομάδας στον πιο πάνω αγώνα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως θρίαμβος αφού κατάφερε να εξασφαλίσει τέσσερα μετάλλια σε τέσσερα αγωνίσματα, με σκληρούς αντιπάλους.

Συγκεκριμένα, η κυπριακή ομάδα κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Ladies, Small boat, αφήνοντας πίσω της δέκα πληρώματα από χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αργυρό μετάλλιο κέρδισαν δυο ομάδες, η μεικτή ομάδα (mix) με μικρό σκάφος, μεταξύ οκτώ συμμετοχών και η ομάδα Open με το μεγάλο σκάφος (standard), μεταξύ τεσσάρων συμμετοχών.

Χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η μεικτή ομάδα (Mix) Open, με μικρό σκάφος.

Στην τελική κατάταξη του αγώνα, η Ομάδα Limassol Spartans τερμάτισε στη 2η θέση, μεταξύ ομάδων από την Ιταλία, Ισπανία, Αμερική, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, στα πλαίσια του 2ου Παγκοσμίου Φεστιβάλ Ντράκον Μπόουτ, οκτώ πληρώματα από όλο τον κόσμο κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες, καταφέρνοντας να διανύσουν 266 χιλιόμετρα με σκάφος Ντράκον Μπόουτ, μέσα σε 24 ώρες. Ανάμεσα στα σκάφη ήταν και το κυπριακό. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το Χονγκ Κονγκ που είχε διανύσει 247 χιλιόμετρα.

Οι πιο πάνω επιδόσεις της ομάδας Limassol Spartans Dragon Boat αποτελούν με εξαιρετική επιτυχία για την ίδια την ομάδα αλλά και για την Κύπρο, στο άθλημα του Ντράκον Μπόουτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία είναι μια σχετικά νέα Ομοσπονδία στην Κύπρο, η οποία ιδρύθηκε το 2008 και μέσα σε μόλις εννέα χρόνια κατάφερε να εδραιωθεί στη Λεμεσό και να φέρει στην Κύπρο σημαντικά αποτελέσματα σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τον τελευταίο χρόνο, έχουν ιδρυθεί ομάδες στη Λάρνακα, το Παραλίμνι και τη Λευκωσία.