Απίστευτα λάθη σε ταινίες που δεν είχες προσέξει ποτέ!

To Hollywood είναι «ειδικό» στις ανακρίβειες.

Πολύ συχνά υποτίθεται ότι βγαίνουν ταινίες που βασίζονται σε «πραγματικές ιστορίες» αλλά προκειμένου να υπάρχει ανατροπή και να κρατήσουν τον θεατή το αλλάζουν τόσο ώστε η αληθινή ιστορία να είναι απλά η αφορμή για μια ταινία.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις πρόκειται απλά για ιστορικές ανακρίβειες που για να είμαστε ειλικρινείς δε θα είχαμε προσέξει ποτέ εάν δεν τις διαβάζαμε.

Ωστόσο

Braveheart 

Το παραδοσιακό κιλτ που φορούσε ο Μελ Γκίμπσον στην ταινία ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα, ενώ η ιστορία διαδραματιζόταν περίπου το 1.300 μ.Χ.

Τιτανικός

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος πεθαίνει το 1912, αναφέρεται στον πατέρα του, λέγοντας ότι ψάρευε στη λίμνη Γουισότα. Αλλά, η λίμνη Γουισότα δημιουργήθηκε το 1917, όταν χτίστηκε φράγμα στην περιοχή.

Δωμάτιο Πανικού

Η Τζόντι Φόστερ γεμίζει ένα δωμάτιο με προπάνιο και στη συνέχεια βάζει φωτιά στο αέριο, ενώ εκείνη και η κόρη της κουλουριάζονται στο πάτωμα για να προστατευτούν. Όμως αυτό δεν στέκει, αφού το εν λόγω αέριο έχει μεγαλύτερη ατομική μάζα από τον αέρα. Στην πραγματικότητα, θα είχαν καεί και οι δύο ολοσχερώς.

Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου

Μπορεί οι ήρωες της ταινίας να ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη, ωστόσο αυτή η πόλη δεν είχε καν ιδρυθεί το 1720, τότε δηλαδή που τοποθετείται η πλοκή της ταινίας.

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Ο ήρωας που είναι κρατούμενος σε φυλακή καλύπτει την τρύπα που σκάβει για την απόδρασή του με ένα πόστερ της Ράκελ Γουελς από την ταινία One Million Years BC. Η συγκεκριμένη ταινία κυκλοφόρησε το 1967, δηλαδή έναν χρόνο μετά που ο πρωταγωνιστής το έσκασε τελικά από το κελί του.

Πηγή: neolaia.gr