Ποια Εκπαίδευση θέλουμε…επιτέλους;

Οι Σχολές ΠΑΣΚΑΛ παρουσιάζουν την εκδήλωση με θέμα: «Ποια εκπαίδευση Θέλουμε… επιτέλους;» την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στη Δημοσιογραφική Εστία Κύπρου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Το θέμα θα προσεγγιστεί  εξετάζοντας τους εργασιακούς τομείς, για τους οποίους θα πρέπει να προετοιμάζονται οι νέοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αν υπάρχουν καινοτομίες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της ιδιωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα μεγιστοποιούσαν τις πιθανότητες επιτυχίας των νέων στην αγορά εργασίας.

Οι μαθητές των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ θα παρουσιάσουν ευρήματα σχετικής έρευνας που θα έχουν διεξαγάγει και θα υποβάλουν ερωτήματα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, όπως επίσης και στους κ. Ανδρέα Θεοφάνους, Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Μάριο Βρυωνίδη, Καθηγητή Κοινωνιολογίας, Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Μεθόδων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και κ. Κυριάκο Κόκκινο, Εκτελεστικό Διευθυντή, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Price Waterhouse Coopers Κύπρου.  Η συζήτηση θα συντονίζεται από τον δημοσιογράφο κ. Νικόλα Ζαννέττο.