ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η κατάσταση αυτή την ώρα στο Τρόοδος… Συνεχίζεται κι απόψε η χιονόπτωση

Στα λευκά το Τρόοδος από τις πρώτες πρωινές ώρες

Μαγικές εικόνες από τα ορεινά – Δείτε πως είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στο Τρόοδος – Συνεχίζεται κι απόψε η χιονόπτωση – Οι προβλέψεις μέχρι την Κυριακή

Έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Το σκηνικό στα ορεινά μαγευτικό ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολιγική Υπηρεσία χιονόπτωση αναμένεται στα ορεινά και απόψε.

Η κατάσταση αυτή την ώρα στο Τρόοδος από τη κάμερα του Cyprus Ski Club

Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Ψυχρή αέρια µάζα και παροδικά ισχυρό βόρειο ρεύµα αέρα, επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευµα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα ορεινά αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντοµα κυρίως αίθριος, ενώ αρχικά πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους µείον τρεις βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά µέχρι δυτικοί, αρχικά µέτριοι, 4 µποφόρ και αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη αλλά στα υπήνεµα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Πηγή φωτογραφιών: Τοπία της Κύπρου / Landscapes of Cyprus (facebook)