Το ΥΣ ενέκρινε 1220 θέσεις για εισακτέους προπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπ.Κύπρου


Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενέκρινε 1220 θέσεις για εισακτέους προπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017–2018 και την κατανομή τους στα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο αριθμός των νεοεισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών σχετίζεται άμεσα με το συνολικό ύψος των διδάκτρων που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για κάλυψη των διδάκτρων όλων των κοινοτικών προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συγκεκριμένα, βάσει σχετικών Κανονισμών, για κάθε προπτυχιακό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καταβάλλονται στο πανεπιστήμιο δίδακτρα ύψους 1708,60 ευρώ για κάθε εξάμηνο σπουδών.

Η δαπάνη αυτή καλύπτεται από δαπάνη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι πιστώσεις του εν λόγω κονδυλίου για το οικονομικό έτος 2017 ανέρχονται στα 17,8 εκ. και προβλέπεται ότι επαρκούν για την κάλυψη των προπτυχιακών διδάκτρων που θα προκύψουν από την έγκριση του αριθμού των φοιτητών που εισηγείται το Πανεπιστήμιο Κύπρου για το 2016-‘17.

Πηγή: ΚΥΠΕ

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Το ΥΣ ενέκρινε 1220 θέσεις για εισακτέους προπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπ.Κύπρου

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format