Επτά μέρη στον κόσμο που είναι παράνομο να ταξιδέψετε


Από πρώην άσυλα, μέχρι νησιά γεμάτα φίδια και απαγορευμένες ιερές περιοχές, τα παρακάτω μέρη είναι μόνο για ταξιδιώτες που θέλουν να καταλήξουν είτε στη φυλακή, είτε… νεκροί.

Surtsey, Ισλανδία
Το μικρό αυτό ηφαιστειακό νησί βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ισλανδίας και δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια τεράστιων ηφαιστειακών εκρήξεων τη δεκαετία του ’60. Σήμερα, οι επισκέπτες απαγορεύονται, καθώς οι ερευνητές το μελετούν προκειμένου να κατανοήσουν πώς ένα νέο νησί μπορεί να γίνει κατοικήσιμο.

Σπήλαιο Λασκώ, Γαλλία
Το σπήλαιο Λασκώ είναι ένα από τα πλέον σημαντικά σπήλαια με παλαιολιθικής εποχής τοιχογραφίες, ιδιαίτερα διακρινόμενες όχι μόνο ως προς τον αριθμό τους, αλλά και ως προς την αισθητική τους. Έχει αποκαλεστεί, μάλιστα, ως η «Καπέλα Σιξτίνα των τοιχογραφιών», οι «Βερσαλίες της Προϊστορίας» και η «Γαλλική Αλταμίρα». Δυστυχώς, όμως, το σπήλαιο έχει σφραγιστεί από το 1963 σε μια απόπειρα να διασωθούν οι τοιχογραφίες από τη φθορά, από αλλοιώσεις του ασβεστίτη, μικροοργανισμών, αλλά και καθώς πολλοί επισκέπτες… ζωγράφιζαν πάνω τους

Bohemian Grove, Καλιφόρνια
Πρόκειται για ένα άλσος στο Monte Rio της Καλιφόρνια, το οποίο ανήκει στο Bohemian Club, μια λέσχη που αποτελείται από διάσημους και ισχυρούς ανθρώπους. Εκεί πραγματοποιούν τις συναντήσεις τους, τα ξέφρενα πάρτι τους, ενώ λέγεται πως πραγματοποιούνται και παγανιστικές τελετές μαγείας. Όποιος τολμήσει να εισβάλλει ακάλεστος, καταλήγει πίσω από τα σίδερα.

Βόρειο Νησί Sentinel, Νησιά Andaman, Ινδικός Ωκεανός
Εδώ δεν καταλήγει στην φυλακή όποιος το επισκεφτεί, αλλά στο… χώμα. Οι κάτοικοι του νησιού θέλουν στ’ αλήθεια την ησυχία τους κι όποιος πλησιάσει τον υποδέχονται με ένα τόνο βέλη.

Ni’ihau, Χαβάη
Λίγοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν ακούσει τις λέξεις «Καλώς ήρθατε στο Ni’ihau». Ο λόγος είναι ότι το «απαγορευμένο νησί» της Χαβάης είναι δύσκολα επισκέψιμο και εκτός ορίων για όλους, εκτός των κατοίκων του, συγκεκριμένου στρατιωτικού προσωπικού, κυβερνητικών εκπροσώπων και ελάχιστων επισκεπτών που θα καταφέρουν να βγάλουν τουριστική visa. Αποτελεί το μοναδικό μέρος στο αρχιπέλαγος, όπου μπορεί κάποιος να ζήσει τη χαβανέζικη κουλτούρα, όπως ήταν πριν 100 χρόνια. Το νησί δεν ανήκει στις Η.Π.Α., αλλά στους Bruce και Keith Robinson, δισέγγονα της αρχικής ιδιοκτήτριας, Elizabeth Sinclair, η οποία αγόρασε το νησί από τον Βασιλιά της Χαβάης, Kamehameha IV, στα τέλη της δεκαετίας του 1860.

Poveglia, Ιταλία
Το μικρό νησάκι της Poveglia βρίσκεται ανάμεσα στη Βενετία και το Lido, στη γειτονική μας Ιταλία. Όλα καλά μέχρι εδώ. Ο λόγος, όμως, που δεν μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος είναι ότι κάποτε φιλοξενούσε ψυχιατρική κλινική, που θεωρείται ότι βασάνιζε τους ασθενείς και τους υπέβαλε σε πειράματα. Πλέον, πολλοί πιστεύουν ότι το μέρος είναι στοιχειωμένο κι έτσι η τοπική κυβέρνηση έχει απαγορέψει τις επισκέψεις σε όλους.

Ilha da Queimada Grande, Βραζιλία
Μοιάζει πανέμορφο, αλλά αυτή η λωρίδα γης κρύβει ένα… «μυστικό»: φιλοξενεί χιλιάδες θανατηφόρες οχιές –γι’ αυτό και κυκλοφορεί και ως το «νησί των φιδιών»- τα οποία επιτίθενται στους ανθρώπους της περιοχής εδώ και αιώνες. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει την είσοδο στο νησί και επιτρέπει μόνο περιστασιακά σε ερευνητές να πλησιάσουν, ώστε να μελετήσουν το μέρος.

clickatlife.gr

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Επτά μέρη στον κόσμο που είναι παράνομο να ταξιδέψετε

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format